Heeft u zich ooit afgevraagd welke eigenschappen de verschillende technologieën hebben die in koffiemachines worden gebruikt? Wat onderscheidt een uniek kopje koffie? Om aan verschillende wensen en smaken tegemoet te komen, hebben we een verscheidenheid aan geavanceerde technologieën ontwikkeld die worden gebruikt in zetsystemen voor espresso, fresh brew en instant. Dit artikel gaat in op de 3 technologieën in ETNA koffiemachines.

Website header coffee beans visual

Espressotechnologie: verse bonen koffie

De espressotechnologie die in ETNA machines wordt gebruikt, is ontworpen om een rijke espresso met crema-laag te maken door eerst koffiebonen te malen en er dan onder hoge druk water door te persen. Voor iedereen die de authentieke espresso-ervaring waardeert, is deze aanpak perfect.

Het voordeel van deze technologie is dat u een perfecte barista ervaring beleeft met een druk op de knop. De video waarin de werking van onze Braumann brewer te zien is geeft een impressie van onze unieke espressotechnologie. 

Bekijk video

Instant: oploskoffie

Instantkoffie, ook wel bekend als oploskoffie, is koffie in poedervorm. Het is een gemaksproduct dat tijd bespaart doordat enkel heet water op de oploskoffie gegoten hoeft te worden. Instantkoffie ontstaat door een grote hoeveelheid sterk gezette koffie direct na bereiding te drogen. Dit resulteert in koffiekorrels die bij contact met heet water weer koffie worden.

Onze instantmachines zorgen voor een snelle en smaakvolle koffie-ervaring en bereiden een heerlijke koffie, cappuccino of warme chocolademelk in ongeveer 8 seconden of kannen koffie: een liter koffie in 1 minuut. Deze technologie is perfect voor wie snelheid en eenvoud belangrijk vindt. Uw kopje koffie is snel klaar, waardoor het een goede keuze is voor gebruik op plekken met grote volumes en piekbelastingen. Bovendien is een instantmachine heel eenvoudig schoon te maken. 

ETNA's instant portfolio
iStock_000047600082_medium
iStock_000044919818_Large

FRESH BREW TECHNOLOGIE: FILTERKOFFIE

Freshbrew koffie, ook wel bekend als filterkoffie, is een klassieke en veelgebruikte methode om koffie te zetten. Het maken van filterkoffie begint met gemalen koffie. Deze gemalen koffie wordt in een filter geplaatst. Heet water wordt langzaam over de gemalen koffie gegoten. Dit proces heet “zetten”. Het water neemt de smaak en aroma’s van de koffie op terwijl het door de gemalen koffie stroomt. Het resulterende koffie-extract wordt opgevangen in een beker of koffiekan. Dit is de koffie die u uiteindelijk drinkt.

Filterkoffie staat bekend om zijn milde en gebalanceerde smaak. Het heeft vaak een heldere en schone smaak, zonder de olieachtige textuur die u bijvoorbeeld bij espresso vindt.

ETNA Dorado Fresh brew

Vind uw ideale koffiemachine

in 3 simpele stappen

Bij ETNA Coffee Technologies bieden we een reeks innovatieve zetsystemen die aan verschillende behoeften en voorkeuren voldoen. Hoewel elke methode voor- en nadelen heeft, zorgt onze toewijding aan betrouwbaarheid en stabiliteit ervoor dat onze machines zijn ontworpen om koffie van hoge kwaliteit te leveren. Of u nu de voorkeur geeft aan smaak, gemak of efficiëntie, ETNA heeft een zetsysteem dat aan uw wensen voldoet.

 

Vind uw ideale koffiemachine met behulp van onze productkeuzehulp of neem contact op met een ETNA Dealer bij u in de buurt.

Ontdek meer

811