Aansprekend design, een slim systeem voor de perfecte espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato of warme chocolade én de vertrouwde, duurzame ETNA kwaliteit. Dat zijn een paar van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe ETNA Sagitta, de koffiemachine met verse melk voor kantoor en horeca. Maak koffie als een barista, met één druk op de knop.

In een interview met Peter Jager, commercieel directeur van ETNA Coffee Technologies, en Jurgen Leenders, Manager Research & Development, wordt er dieper ingegaan op de nieuwste ontwikkeling in het productassortiment van ETNA Coffee Technologies.

“Of u nu op uw werk of onderweg bent: u wilt graag een goede kop koffie drinken”, vertelt Peter Jager, commercieel directeur van ETNA Coffee Technologies. “Met onze machines zorgen we daarvoor. Onze passie voor koffie vertalen we naar koffiemachines die doen wat ze beloven: het maken van de perfecte kop espresso of lungo. Dag in, dag uit, jaar na jaar. Hiervoor zetten we ons vakmanschap in, net als de beste technologieën en materialen. Zoals de solide, gepatenteerde Braumann Brewer; het hart van al onze koffiemachines. Deze is ontwikkeld door de Zwitser Jorg Braumann. Net zo betrouwbaar als een Zwitsers uurwerk."

Peter Jager

Meer beleving, meer keuze

“Onze nieuwste koffiemachine is de ETNA Sagitta”, vervolgt Peter Jager. “Deze hebben we speciaal ontwikkeld voor het gebruik op kantoor én in de horeca. Een wereld van verschil met de koffiemachines die we hier de afgelopen decennia zagen: vooral rechthoekig en bescheiden. Als u de ETNA Sagitta ziet, krijgt u al zin in een kop! Hij is niet alleen strak vormgegeven, met een fraai touchscreen, maar zorgt ook voor meer beleving. Van een perfecte espresso of lungo tot en met een heerlijke cappuccino, latte macchiato of warme chocolade. Naar wens bereid met verse of houdbare melk uit de optionele, bijpassende ETNA MilkBase melkopschuimer. Die is trouwens ook zeer geschikt voor plantaardige varianten, zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of erwtenmelk. En voor nog meer gemak kunt u een koppenwarmer en betaalbox toevoegen – met muntinworp of kaartlezer. Uiteraard in hetzelfde aantrekkelijke design. Dat design is ook doorgetrokken aan de achterkant, zodat de koffiemachine ook op de counter goed tot z’n recht komt. En wilt u de machine customizen, bijvoorbeeld met front- of zijpanelen in uw huisstijlkleur of met uw bedrijfslogo erop, dan kan dat. Dit doen we allemaal in eigen huis, in Doetinchem. Net als de ontwikkeling en productie van de gehele machine en de bijbehorende software. 100% Nederlandse kwaliteit dus.”
 

Header Sagitta.png

Office opstelling.png

Volledig naar smaak instelbaar

Een ander belangrijk element van de ETNA Sagitta is de modulaire opbouw. Met de keuze uit één of twee molens en nul, één of twee instantcontainers. “Ideaal als u verschillende koffiebonen wilt inzetten voor het zetten van espresso’s en lungo’s”, legt Jurgen Leenders uit, manager research & development. “Of wanneer u uw medewerkers of gasten wilt kunnen laten kiezen tussen reguliere bonen en cafeïnevrije. Bovendien is de machine helemaal naar smaak in te stellen: houden de mensen in uw regio van sterke en robuuste koffie? Of juist van zacht en fruitig? Onze ervaren dealers adviseren met plezier over de lekkerste koffiebonen en hoe u de Sagitta helemaal naar de smaak van uw klanten of medewerkers kunt instellen. Zo weet u zeker dat de koffie altijd op z’n allerbest uit uw machine komt. Koffie van constante kwaliteit, die niet afhankelijk is van de werkwijze van individuele medewerkers.” 
 

Video ETNA Sagitta
Play

ETNA Sagitta

De ultieme koffiebeleving voor kantoor en horeca

Lange levensduur, weinig onderhoud

Naast het maken van perfecte koffie, kijkt ETNA Coffee Technologies uiteraard naar de kwaliteit van de apparatuur. “We doen er alles aan om te zorgen voor een betrouwbare machine met een lange levensduur en zo min mogelijk onderhoud”, geeft Jurgen Leenders aan. “Daarom kiezen we bewust voor robuuste, duurdere onderdelen, die niet snel slijten of gauw kapot gaan. Dit maakt de machine iets duurder in aanschaf, maar berekend over de levensduur van het apparaat, ruim acht tot tien jaar, bent u goedkoper uit. De total cost of ownership is dus een stuk lager dan die van vergelijkbare apparatuur. En u profiteert van minder machine-uitval, wat weer scheelt in de inkomsten. Is er onderhoud nodig, dan is de machinebeplating van alle kanten – inclusief de bovenzijde – eenvoudig te demonteren. De monteur heeft zo direct heel makkelijk toegang tot de onderdelen, waardoor de onderhoudsbeurt sneller verloopt. Op onze ETNA Academy leren we monteurs hoe ze snel onderdelen kunnen repareren en vervangen. Dat betaalt zich in de praktijk absoluut uit, zowel voor de monteur als voor de eigenaar van de koffiemachine. Dankzij onze vestigingen in Nederland, Duitsland, Scandinavië en Polen én ons wereldwijde dealernetwerk heeft u de eventuele benodigde onderdelen snel in huis.” 

Jurgen klein.png
Feature

Gebruiksgemak

Ook over het gebruiksgemak van de ETNA Sagitta is goed nagedacht. Jurgen Leenders: “Vooral in de horeca wilt u snel kunnen werken. U plaatst de kop, schuift de uitloop handmatig naar de gewenste hoogte en kiest het recept via het touchscreen. De machine doet de rest. Ook kunt u in één beweging het afvalbakje uit de machine verwijderen, leegschudden en terugplaatsen. U hoeft dus niet eerst de deur te openen om erbij te kunnen. Verder zijn de bonencontainers eenvoudig en snel te vullen. Het reinigingsmiddel kunt u vanaf de buitenzijde van het apparaat doseren en het reinigingsprogramma kunt u met gesloten frontpaneel starten.”  
 

Duurzaam op alle fronten

Hoe zit het met de duurzaamheid? “Dat zit wel goed!”, zegt Peter Jager. “De Sagitta heeft energielabel A+ en de energiespaarstand van het apparaat is standaard ingeschakeld. Duurzaamheid is sowieso een van onze belangrijkste focuspunten. Zo zijn we hard op weg om in 2030 volledig CO2-neutraal te produceren. We beschikken nu over 680 zonnepanelen, al het interne transport is elektrisch en ons bedrijfspand heeft energielabel A+++++. Ook zijn onze producten voorzien van een materialenpaspoort. Hierin kunt u zien waar de componenten van gemaakt zijn en vandaan komen. De materialen die we gebruiken, komen voor 75% uit Europa, zijn grotendeels van gerecycled materiaal gemaakt en bijna allemaal weer volledig te recyclen. Dit geldt ook voor het verpakkingsmateriaal van onze machines: dat bestaat voor 80% uit gerecycled karton met FSC-keurmerk. Als het gaat om duurzaamheid en efficiëntie lopen we graag voorop!” 

Duurzaamheid klein.png
Header brewer.png

De ETNA Sagitta in het kort:


•    Volautomatische koffiemachine voor kantoor en horeca 
•    Voor espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, warme chocolade en heet water (optioneel gekoeld water)
•    Koffie en melkschuim van constante kwaliteit
•    Rondom aantrekkelijk, strak design
•    Machine volledig naar smaak instelbaar
•    Zeer gebruiksvriendelijk
•    Uitloophoogte handmatig instelbaar
•    Bekersensor: geen kop, geen uitgifte
•    Eenvoudig te reinigen
•    Uit te breiden met bijpassende ETNA MilkBase melkopschuimer, koppenwarmer en betaalbox 
•    Modulair samen te stellen en te customizen 
•    Degelijk en duurzaam
•    Lage total cost of ownership 
•    Ruime garantie op zetgroep: vier jaar (of 100.000 koppen)

De ETNA Sagitta wordt voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Host Milaan van 13 t/m 17 oktober a.s. en is leverbaar vanaf het eerste kwartaal 2024.
 

751