Duurzaamheid klein.jpg

Onze visie

ETNA gelooft niet in een wegwerpmaatschappij, maar in de ontwikkeling en productie van producten met een lange levensduur en lage servicekosten. Dat betekent dat onze producten robuust en betrouwbaar zijn en verantwoord geproduceerd worden.

Triple R – reduce, repair, reuse – is de fundering waarop onze producten worden ontwikkeld. Daarnaast is onze ambitie om ze volledig CO2-neutraal te produceren.

Bekijk hier het actuele ETNA Duurzaamheidsverslag.

ETNA Duurzaamheidsverslag
Header 2.jpg

Zonnepanelen

Om het gasgebruik structureel te verminderen, heeft ETNA het dak van de productiehal in december 2021 voorzien van 686 zonnepanelen. Deze panelen genereren groene stroom en kunnen jaarlijks circa 274.000 kWh opwekken.

Zonnepanelen
Energieverbruik.png

Energieverbruik koffiemachines

Alle ETNA-koffiemachines hebben de beschikking over een Energy Saving Mode, waardoor er tijdens de levensduur een enorme energiebesparing plaatsvindt. Daarnaast zijn de open boilers, met name de instant koffiemachines, goed geïsoleerd. Hierdoor treedt er weinig warmteverlies op.

ETNA voert alle energiemetingen uit conform het energieprotocol van de EVA (European Vending Association).

Header 3.jpg

Onze visie.jpg

Energieverbruik productie

ETNA is een assemblagebedrijf. Assembleren is een zeer schoon en energiezuinig proces waarbij aangeleverde componenten en de kast worden samengesteld tot een werkende koffiemachine. Vanaf januari 2020 hebben wij een tweede productiehal in gebruik genomen. Hiervoor is alle tl-verlichting in de productiehal vervangen door ledverlichting, zowel in de oude hal als de nieuwe hal.

Omdat in 2020 een tweede productiehal in gebruik is genomen (oppervlakte verdubbeld), is 2021 het nieuwe referentiejaar voor de reductiedoelstellingen en het monitoren van de CO2-uitstoot voor de komende jaren.
 

Levensduur ETNA machines

Wij geloven niet in een wegwerpmaatschappij, maar in machines met een lange levensduur en lage servicekosten. Wij kiezen daarom voor duurzame, stabiele componenten in onze machine, van hoge kwaliteit en lange levensduur. Ook bij intensief gebruik.

Een ETNA-koffiemachine is zo ontworpen dat deze minimaal 8 jaar mee moet kunnen gaan.

Levensduur.png
308