Duurzaamheidsverslag

Onze visie

Bij ETNA Coffee Technologies zijn we vastbesloten om kwalitatieve koffiemachines te leveren en een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Triple R - reduce, repair, reuse - vormt de kern van onze inspanningen. Dit betekent niet alleen streven naar innovatieve technologieën, maar ook actief bijdragen aan CO₂-reductie en het bevorderen van circulariteit.

In het ETNA Duurzaamheidsverslag vindt u een samenvatting van onze duurzaamheidsinspanningen aan de hand van de thema's milieu, herkomst, sociale betrokkenheid en circulariteit

Bekijk ETNA's Duurzaamheidsverslag

CO₂ reductiebeleid

Eén van de uitgangspunten van het duurzaamheidsbeleid van ETNA is het zoveel mogelijk reduceren van de CO2-voetprint. Het elke 2 jaar meten van een CO2-voetprint geeft inzicht in de klimaatimpact van ETNA en helpt bij het bepalen van de mogelijke reductiedoelstellingen en compensatiemaatregelen. Een centrale rol hierin speelt onze Sustainability manager, Bennie Zeegers, die een ambassadeursrol heeft binnen ETNA en sturing en uitvoering geeft aan het CO₂ reductiebeleid.

Het gesprek aangaan over alles wat bij een duurzame aanpak komt kijken, betekent de samenwerking zoeken. Met collega’s, klanten, leveranciers en iedereen die bij ETNA betrokken is. Kunnen we u helpen bij uw duurzame vraagstuk of heeft u ideeën op welke manier ETNA verder kan verduurzamen? Neem contact op met onze Sustainability Manager Bennie Zeegers via +31 (0)314 442 442. Of stuur een mail naar info@etna-ct.com.

Bennie
Headerbeeld duurzaamheid 3.jpg

Wij assembleren
100% CO2 neutraal

ETNA is verbonden aan de stichting Buur maakt Natuur. De Stichting Buur maakt Natuur zet zich in om landbouwgronden op te kopen en terug te brengen naar nieuwe natuur. De resterende CO2 uitstoot van ons bedrijf, die overblijft na het nemen van CO2 reducerende maatregelen, compenseren wij als partner van Buur maakt Natuur.

Meer weten
Energielabel

Energielabels koffiemachines

ETNA volgt het energieprotocol van de EVA (European Vending Association) en streeft ernaar het hoogst haalbare energielabel te behalen. Dit doen wij door alle ETNA koffiemachines uit te rusten met een instelbare Energy Saving Mode, waardoor er tijdens de levensduur een grote energiebesparing plaatsvindt. Daarnaast zijn bijvoorbeeld onze open boilers, gebruikt in de instant en fresh brew koffiemachines, goed geïsoleerd. Hierdoor wordt het warmteverlies sterk beperkt.

Wilt u meer weten over het energieverbruik of de recyclebaarheid van onze koffiemachines? Onze ETNA dealers vertellen u graag meer.

Headerbeeld duurzaamheid 2.jpg

Herkomst


ETNA is een ontwikkel- en assemblagebedrijf en koopt derhalve veel componenten en onderdelen in. 75% van de onderdelen wordt samengesteld of geproduceerd in Europa. Om te bepalen wat het oorsprongsland van een onderdeel is, wordt bij iedere leverancier een oorsprongsverklaring opgevraagd.

Code of conduct leveranciers

Met onze leveranciers zijn we een code of conduct overeengekomen, waarin omschreven staat wat we van onze medewerkers, toeleveranciers en partners verwachten en hoe wij op een verantwoorde, duurzame manier om dienen te gaan met onze medewerkers, leveranciers, klanten en business partners.

Belangrijke onderdelen zijn:
• Respectvol omgaan met elkaar
• Geen kinderarbeid in de keten
• Geen discriminatie
• Fair trading
 

Herkomst
Headerbeeld duurzaamheid

Sociaal betrokken ondernemersschap

 

Onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van ETNA is dat we sociaal betrokken ondernemerschap tonen. Daarbij hebben we aandacht voor onze medewerkers en voor onze nabije omgeving. Onze medewerkers kunnen rekenen op een veilig en gezond arbeidsklimaat, zowel fysiek als sociaal. Ook ondersteunen we diverse lokale maatschappelijke initatieven.

Lokale maatschappelijke initatieven

ETNA is nauw betrokken bij uiteenlopende lokale maatschappelijke initatieven :

Lokale initiatieven
Headerbeeld duurzaamheid

Circulariteit: Triple R strategie

Triple R – reduce, repair, reuse – is de fundering waarop onze producten worden ontwikkeld.

Reduce

ETNA machines zijn opgebouwd uit kwalitatief hoogwaardige materialen. We denken bij het ontwerp goed na over de hoeveelheid materiaal die we inzetten en maken zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede grondstoffen.

Repair

De levensduur van onze machines is tenminste 8 jaar. Indien nodig zijn de machines zijn goed toegankelijk voor reparaties. Tenminste 10 jaar na aanschaf van de machine blijven onderdelen beschikbaar.

Reuse

Onze dealers worden opgeleid om brewers te reviseren, zodat deze langer mee gaan of hergebruikt kunnen worden.

770