Expert-interview: Recyclebaarheid van ETNA koffiemachines

ETNA koffiemachines worden ontworpen met het oog op minimale milieu-impact, van grondstofselectie tot assemblage. Inzicht in de duurzaamheid en levenscyclus van een koffiemachine is hierbij essentieel. Materialenpaspoorten bieden waardevolle inzichten in de milieu-impact en duurzaamheid van producten. In dit interview met de Productmanager bij ETNA, Ben Welleweerd, duiken we in de inspanningen van ETNA om duurzamere en recyclebare producten te creëren.

Interview met Ben
Ben
Instructievideo Espresso medium

Handige tips om uw ETNA espressomachine te onderhouden

Om dagelijks te genieten van koffie, is goed onderhoud van cruciaal belang om de levensduur van uw machine te verlengen en de kwaliteit van uw koffie te garanderen. Met deze handige tips houdt u uw ETNA espressomachine in perfecte staat.

Lees verder

ETNA-koffietechnologieën

Innovatieve zetmechanismen

Heeft u zich ooit afgevraagd welke eigenschappen de verschillende technologieën hebben die in koffiemachines worden gebruikt? Wat onderscheidt een uniek kopje koffie? Om aan verschillende wensen en smaken tegemoet te komen, hebben we een verscheidenheid aan geavanceerde technologieën ontwikkeld die worden gebruikt in zetsystemen voor espresso, fresh brew en instant. Dit artikel gaat in op de 3 technologieën in ETNA koffiemachines en bespreekt de voor- en nadelen van elke methode.

Bennie

ETNA's Sustainability Manager geeft uitleg over het CO2 reductiebeleid

Eén van de uitgangspunten van het duurzaamheidsbeleid van ETNA is het zoveel mogelijk reduceren van de CO2-voetprint. Het elke 2 jaar meten van een CO2-voetprint geeft inzicht in de klimaatimpact van ETNA en helpt bij het bepalen van de mogelijke reductiedoelstellingen en compensatiemaatregelen. Een centrale rol hierin speelt onze Sustainability manager, Bennie Zeegers, die een ambassadeursrol heeft binnen ETNA en sturing en uitvoering geeft aan het CO₂ reductiebeleid.

Lees meer

Reiniging MilkBase standalone: een uitgebreide gids

De E‍TNA Alpina MilkBase standalone helpt u om uw koffie razendsnel te veranderen in een schuimige cappuccino of een zijdezachte latte. Het in topconditie houden van uw MilkBase-apparaat is essentieel voor het garanderen van de kwaliteit van uw dranken. Deze gids leidt u door het proces van dagelijks en automatisch onderhoud, inclusief reinigen en ontkalken, zodat u er optimaal gebruik van kunt maken.

Ontdek meer
Instructievideo Standalone
309